tirsdag den 16. april 2013

Fondant af chokolade og Mars

Jeg har i længere tid gået og luret på de små opskriftsbøger, hvor hovedingredienserne er for eksempel Chamallows, Twix, Nutella, ketchup og så videre. Der er blevet bladret i dem nogle gange, men de er aldrig røget i indkøbskurven, Indtil gemalen en dag lagde to styks ned i kurven, da vi var ude at handle.

Én af bøgerne var med Mars, og øjnene faldt straks på opskriften på chokoladefondant med Mars på toppen. Det tilhørende billede gjorde bestemt kun beslutningen nemmere. Lad mig afsløre med det samme, at jeg aldrig rigtig formår at "vende æggehvider i massen" på en måde, så luften bevares - men det gjorde jeg med denne opskrift. Så den er med det samme dømt som idiotsikker på dét punkt.

Og som en bonus smager kagen også rigtig godt! Gør Marsstykkerne på toppen noget for den? Ikke rigtig, så skal der i hvert fald flere Marsbarer til, så stykkerne fylder hele toppen, for langt de fleste stykker er "bare" chokoladekage. Men server den med et stykke godt vaniljeis til; det vil du ikke gå galt i byen med. Jeg har tænkt mig at bruge opskriften på selve kagen som en grundopskrift og eksperimentere lidt med den - måske noget appelsin i dejen med nødder på toppen...

 
Fondant med chokolade og Mars
 
350 gram mørk chokolade
160 gram smør
60 gram flormelis
10 gram mel
5 æg
1 knsp. salt
2 Mars skåret i små stykker
 
Bræk chokoladen i små stykker og smelt den vandbad sammen med smørret. Rør smeltet smør og chokolade godt sammen og tilsæt flormelis og mel. Skil æggehviderne fra æggeblommerne; tilsæt æggeblommerne til dejen én ad gangen. Pisk æggehviderne stive med salt. Vend dem forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir. Drys Marsstykkerne over og bag kagen i 20-25 minutter ved 180 grader. Den skal være blød inden i. Lad kagen køle helt af, inden den tages ud af formen. Server med creme fraiche eller vaniljeis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar