Billedet viser en videreudvikling af den klassiske rutebilslagkage; den kage, som jeg lavede til min svigerindes fødselsdag. Ideen opstod til gemalens fødselsdag samme år, hvor han gerne ville have rutebilslagkage. Jeg synes bare, at en rutebilslagkage i sig selv er temmelig tung at danse med, og derfor valgte jeg at komme et lag med hindbærflødeskum i også til ligesom at bryde det søde.
Gemalen var vist ikke helt tilfreds med ideen, da han gerne ville have haft ren rutebil, men den faldt i så god smag hos de øvrige fødselsdagsgæster, at jeg altså blev bestilt til at lave tre styks til svigerindens fødelsdag. Og den smager nu altså godt.
Rutebilslagkage med hindbærskum
1 stk.
Lagkagebunde (fra AMO)
3 stk.
150 gram blødt smør
150 gram sukker
3 æg
130 gram hvedemel
30 gram kakaopulver
1 tsk bagepulver
Rør smør og sukker let og luftigt. Rør æggene i ét ad gangen. land mel, kakaopulver og bagepulver sammen i en skål, sigt det ned i æggemassen og vend det rundt. Kom dejen i en smurt springform - kom enten al dejen i formen og del den i tre bunde efter bagning, eller del dejen i tre og bag bundene én ad gangen (jeg synes, det sidste er nemmest). Bag bunden(e) ved 220 grader - de tynde bunde skal bages i 7-10 minutter og de tykke bunde i 15-25 minutter.
Rutebilsskum
½ liter piskefløde
Rutebiler efter smag
Pisk piskefløden til blødt flødeskum. Kom rutebilerne i en frysepose og giv dem en omgang med kagerullen eller lignende. Knus dem til den størrelse, du kan lide. Bland rutebilerne i flødeskummen.
Hindbærskum
1/4 liter piskefløde
150 gram hindbær
1 blad husblas
Læg husblassen i blød. Få hindbærrerne op at koge, gerne til en ensartet masse. Rør husblassen ud i hindbærrerne, mens de stadig er varme. Passér massen gennem en sigte, så kernerne sigtes fra. Lad massen afkøle.
Pisk piskefløden til blødt flødeskum og vend den kolde hindbærmasse i - smag eventuelt lidt til med flormelis.
Saml lagkagen, gerne i en rengjort springform så kagen holder formen, mens den sætter sig. Start med en lagkagebund, så et lag rutebilsskum, lagkagebund, hindbærskum, lagkagebund og afslut med rutebilsskum på toppen. Sæt kagen i køleskabet, indtil den skal spises (gerne natten over, så den kan nå at sætte sig, så smager den trods alt bedst).
Ihh den lyder lækker...skal vist afprøves til datterens 2 års fødselsdag på lørdag:-)
SvarSletDet lyder da som en rigtig god idé :-)
Slet