onsdag den 2. maj 2012

Varme hveder

Så er det i morgen, at der skal guffes varme hveder rundt om i det ganske, danske land. Og selvfølgelig skal der også spises hveder herhjemme. Men da jeg ikke ved, hvornår jeg kommer hjem i morgen, traf jeg det sikre valg at bage dem i dag. Så er det vist også ligesom i gamle dage, hvor de blev bagt dagen før, de skulle spises.

Hvederne er lækkert luftige og fylder lejligheden med en herlig duft af kardemomme. Og ja, de er allerede prøvesmagt.Varme hveder

Cirka 12 stk.

50 gram gær
4 dl. mælk
1½ sammenpisket æg
½ tsk. groft salt
2 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. kanel
1½ spsk. sukker
775 gram hvedemel

½ æg til pensling

Lun mælken. Hæld den i en skål og udrør gæren heri. Tilsæt æg, salt, kardemomme og sukker. Tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt dejen sammen med en grydeske, til den er let og smidig. Lad den hæve i ½ time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt eventuelt resten af melet. Form dejen til 12 boller og læg dem tæt sammen på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket over damp i 20 minutter. Pensl bollerne med æg og bag dem i midten af ovnen i 20 minutter ved 200 grader, til de er gyldne.

Lad bollerne køle lidt af, flæk dem og grill dem gyldne med skærefladen øverst i ovnen i 1½ minut eller på brødristeren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar