søndag den 6. maj 2012

Fyldte chokolader

Min mor har bare været en kæmpe hjælp i forbindelse med bryllup - og det skal hun da have en lille ting for. Og når hun nu oven i købet har fødselsdag i morgen, så er det jo en oplagt mulighed for at give hende en lille ekstra gave.

Og jeg besluttede, at gaven skulle være hjemmelavede, fyldte chokolader - dels fordi jeg havde chokolade til overs fra Mudcaken, dels fordi det bare smager mega godt. Og så ser det bare godt ud i sådan en lille æske.

Jeg valgte at lave tre slags: marcipan, Baileysfyld (som er fundet hos Kinna) og kokos.Alle chokoladerne er lavet ved at temperere chokoladen: Hak al chokoladen og smelt 2/3 af den i en skål over vandbad. Når chokoladen er smeltet, tag da skålen af vandbadet, stil skålen ovenpå en grydelap eller andet, som isolerer mod kulden fra bordpladen, hæld den sidste 1/3 af chokoladen op i og lad den smelte. Rør i det engang imellem, men lad det gerne smelte af sig selv.

Hvordan man kommer chokolade i en form, er der delte meninger om, men jeg synes det er nemmest, hvis du hælder chokolade i formen (formen kan med fordel have stået i køleskabet noget tid før), så hullerne er helt fyldte og derefter vender formen på hovedet over en skål, så den overskydende chokolade tømmes ud. På den måde, synes jeg, får du en fin, ensartet chokoladekant hele vejen rundt. Stil formen i køleskaet, så chokoladekanten kan nå at størkne, inden fyldet kommes i. Når fyldet er kommet i - og dette også ar været en tur i køleskabet - bruger du den overskydende chokolade til at dække hullerne i formen helt, så der kommer bund på.

Tryl chokoladerne ud af formene og opbevar dem på køl, da de smelter nemmere end almindelig købe-chokolade.

Chokolade med marcipan (firkanterne)

Chokolade med kokos (hjerterne)

Chokolade med Baileys (stjernerne)

Chokolade med marcipan

Denne giver næsten sig selv: Rul nogle kugler af marcipan og tryk dem ned i formene. Eventuelt kan du tilsætte smag til marcipanen ved at ælte for eksempel spiritus ind i den.

Marcipan med kokos

Kokos
Kondenseret mælk (dette burde kunne købes i supermarkeder såsom Kvickly, men det er endnu ikke lykkedes mig at finde det, så jeg laver det selv)

Kondenseret mælk
1 liter sødmælk
150 gram lys rørsukker

Mælk og rørsukker hældes i en bredbundet gryde og bringes op til simrepunktet. Her står det i en times tid, mens det koger ind - jo længere det sår, jo tykkere bliver massen; det er lidt en smagssag. Rør i det undervejs, men skrab endelig ikke det ned, som efterlades på grydens sider, da det bare bliver til flader i massen.

Rør den kondenserede mælk og kokos sammen til en masse, som du kan forme med hænderne og putte ned i formen. Gør dog ikke massen for tør.

Chokolade med Baileys

50 gram hvid chokolade
1 spsk. Baileys
2 spsk. fløde
1 tsk. pulverkaffe

Smelt den hvide chokolade sammen med Baileys, fløde og pulverkaffe.Hæld fyldet i en sprøjtepose og fyld det i formene til cirka 2-3 mm fra kanten. Stil formen i køleskabet, inden den sidste chokolade kommes på.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar