torsdag den 28. februar 2013

Fynske fedtebrød

I begyndelsen af december måned snakkede min mor om, at hun gerne ville smage fedtebrød igen, for det var så laaaang tid siden *hint hint*. Og da jeg samtidig sad med en gammel Kirsten Hüttemeier kogebog i hænderne, så lå tanken jo lige for. Derfor blev der bagt fynske fedtebrød op til jul.

Hvis du ikke kan lide kokos, skal du ikke bage fedtebrødene, for kokos udgør mere eller mindre halvdelen af kagen. Men når det er sagt, så smager de altså godt - specielt med glasur på. Hvis du vil have lidt modspil til de søde småkager, så lav glasuren med citronsaft.

Opbevar kagerne i en tætsluttende kagedåse og kom først glasur på, når de skal spises. Ellers bliver de bløde - men smager stadig godt, skulle jeg hilse at sige.


Fynske fedtebrød

Cirka 50-60 stk.
 
250 gram kokosmel
250 gram mel
250 gram sukker
1 tsk. bagepulver
250 gram smør
1 æg
 
Pynt
125 gram flormelis
2 spsk. kogende vand
Kokosmel
 
Kokosmelet blandes i det sigtede mel med bagepulver. Sukkeret tilsættes, og smørret hakkes i. Til sidst tilsættes det sammenpiskede æg. Dejen æltes og rulles aflangt ud. Dejen skal udskæres til mindre trekanter – ikke for store – og lægges over på en bageplade og bages ved 200 grader i 7-8 minutter. Lad dem køle af.
 
Når kagerne skal serveres, smørres de med glasur og drysses eventuelt med kokosmel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar