søndag den 3. februar 2013

Hvedeklidsmuffins

Normalt er "hvedeklid" og "muffins" ikke to ord, jeg ville bruge i samme sætning. Men ikke desto mindre er det, hvad jeg har bagt til madpakken i næste uge som en lille snack, når den værste eftermiddagssukkercraving skal holdes væk. Opskriften er fra "Baking Heaven", hvor ejg bare har skiftet vaniljestrakt ud med vaniljekorn.

Nu er muffinsene sikkert ikke så sunde, som navnet lægger op til, men at kalde dem muffins er måske også en tilsnigelse - de smager i hvert fald utrolig sundt! Der er ikke meget sødt med sødt på over dem, men det var jo også meningen, så jeg kan ikke rigtig tillade mig at brokke mig.

Sundheden afhænger også af, hvilken müsli, du vælger, for den honningristede variant får nok sundheden til at falde lidt på skalaen. Hvordan man så får müslien til at hænge fast, er en anden side af sagen...


Hvedeklidsmuffins

Cirka 16 stk.

115 gram smør
100 gram brun farin
2 moste bananer
1 1/4 dl. sødmælk
½ vaniljestang
2 æg
130 gram fuldkornsmel
100 gram hvedeklid
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. salt
75 gram müsli (gerne med nødder) + ekstra til drys

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med lidt af den brune farin. Kom smør, farin og vaniljefarin i en skål og pisk det sammen til en luftig konsistens. Tilsæt de moste bananer, mælk og æg. Rør godt, indtil ingredienserne er blandet sammen.

Bland mel, hvedeklid, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål. Tilsæt bananblandingen. Rør ingredienserne sammen til en jævn masse og rør forsigtigt müslien i.

Fordel dejen i muffinsforme og bag dem ved 190 grader i 15 minutter. Tag dem ud af ovnen, drys müsli over og bag dem i 5-10 minutter mere. Lad dem køle af, inden de serveres.

2 kommentarer:

  1. Mmh, de ser nu ellers lækre ud - sunde eller ej B-)

    - Anne

    SvarSlet