søndag den 22. juli 2012

Chokoladecreme

Min lillesøster fylder 20 år i dag, og derfor skal hun selvfølgelig have en gave, som indeholder guf.

Og hvem kan ikke lide nutella? Men endnu bedre end nutella er hjemmelavet chokoladecreme, som har en mere intens chokoladesmag - og derfor holder den også længere, fordi du ikke kan smørre det samme tykke lag på, som du (måske?) gør ved nutella. Og hvis du ikke kan lide nutella, så lur mig, om du ikke kan lide denne chokoladecreme alligevel.

Opskriften er fra bladet Mad! 9/2012, og den er en tilbagevendende begivenhed i køkkenet herhjemme - gerne oven på mormorbrød. Så er oplevelsen ligesom fuldendt.



Chokoladecreme

2 små patentglas

50 gram smuttede mandler
200 gram mørk chokolade
100 gram blød nougat
50 gram smør
½ dl. piskefløde

Rist mandlerne let på en varm, tør pande og lad dem køle af. Blend dem derefter til fint mandelmel. Skær/hak chokolade og nougat i mindre stykker og smelt dem i en skål over vandbad. Skær smørret i mindre tern og rør det i chokolade-nougat-massen i skålen sammen med fløden. Rør derefter mandelmelet i. Hæld chokoladecremen på skoldede glas og opbevar dem køligt - dog ikke i køleskabet, da cremen så vil blive for hård at smørre ud.

Chokoladecremen kan holde i cirka én uge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar