tirsdag den 24. juli 2012

Kanelknuder

I sidste uge var mig og gemalen i Berlin. En uge, som var fyldt med masser af kage, chokolade, Rittersport og dejlige oplevelser.

Vi kørte i bus derned, og der skal jo gerne være noget guf af den søde slags til at gøre køretiden lidt kortere. Samtidig skal det dog heller ikke være noget, som griser alt for meget eller er for besværligt at spise.

Derfor faldt valget denne gang på kanelknuder, som jeg fandt inde på Grydelappens hjemmeside. Jeg valgte at komme glasur på, da jeg ligesom synes, at det hører sig til på kanelknuder/-snegle/hvad det måtte være, men det kunne jeg nu have sparet mig, da glasuren var smeltet væk, da knuderne skulle spises. Men godt smagte de, og så er udformningen et fint og sjovt alternativ til den traditionelle kanelsnegl.


Kanelknuder

Cirka 15 stk.

2½ dl. lun mælk
25 gram gær
63 gram smør i tern
½ tsk groft salt
½ dl. sukker
1 tsk. kardemomme
375 gram hvedemel

Fyld
63 gram blødt smør
43 gram sukker
1 spsk. stødt kanel

Pensling
½ æggeblomme
½ spsk. mælk
½ knsp. salt
½ dl. perlesukker

Tænd ovnen på 250 grader. Udrør gær i det lunkne mælk. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og mel og begynd at ælte dejen, men hold noget af melet tilbage. Når dejen er tilpas fast, æltes smørterningerne med - tilsæt eventuelt det sidste mel. Ælt dejen smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket i cirka 15 minutter. Rør ingredienserne til fyldet sammen imens.

Hæld dejen ud på bordet. Rul den ud på et melet bord i et rektangel på cirka 30x45 centimeter. Smør nu dejen med fyldet. Fold dejen ind over fyldet fra den korteste ende og fold én gang til - nu måler dejen cirka 30x11 centimeter. Skær dejen ud i strimler på to centimeters bredde; cirka 15 strimler.

Hver strimmel kan nu i en melet hånd snoes i en længde på cirka 20 centimeter (rul den eventuelt en smule), og enderne foldes ind over hinanden som en lukket kringle. Derefter sættes snoningen med bunden i vejret på et bageplade med bagepapir.

Lad knuderne hvile 20 minutter på pladen og rør imens penslingen sammen. Knuderne pensles og drysses med perlesukker, inden de bages 8-10 minutter midt i den varme ovn. Lad knuderne køle ned på en bagerist og pynt dem eventuelt med glasur, inden de spises.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar