fredag den 16. november 2012

Snickerskage

For et par år siden lavede svigermor Snickerskage til mig og manden - og selvom jeg fik opskriften (og en pose peanuts), så fik jeg aldrig gjort hende kunsten efter. Hvor peanutsene så er røget hen, er en helt anden side af sagen.

Men da gemalen og jeg skulle i zoologisk have - for en måneds tid siden, da det stadig var lyst klokken fire om eftermiddagen - og spise kage på yndlingsspottet, hvor der er udsigt til giraffferne, så fandt jeg opskriften frem.

Hvorfor jeg ikke har gjort det noget før, er mig nu en gåde. For hold da op, hvor smager den kage godt! Og så smager den rent faktisk af Snickers! Gemalen syntes, at kagen for en tand for tung, og jeg havde skåret stykkerne for store, men personligt klagede jeg ikke.

Der kom ikke helt så mange peanuts på min kage, som opskriften siger, fordi jeg ganske enkelt ikke havde nok. Det gjorde dog ikke noget, for jeg tror faktisk, at peatnutsene ville have været for dominerende til min smag, hvis de alle var kommet på. Mængden af peanuts i opskriften herunder er den mængde, jeg brugte.

Med det salte fra peanutsene og det søde fra chokoladen, så har denne kage spsist sig vej ind på min skal-helt-sikkert-laves-igen-liste.
 
Snickerskage
 
1 lille bradepande
 
200 gram smør
320 gram sukker
3 æg
240 gram mel
1½ tsk. bagepulver
150 gram peanuts
1 dl. fløde
1 dl. sirup
1 spsk. kakao
2 tsk. vaniljesukker
50 gram sukker
 
100 gram mørk chokolade
1/4 dl. fløde
 
Rør sukker og smør sammen og tilsæt æggene ét ad gangen. Bland mel og bagepulver og rør det til en ensartet dej. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, drys peanuts over og bag ved 190 grader i 40 minutter.
 
Kom fløde, sirup, kakao, vanilje og sukker i en gryde og giv blandingen et opkog. Hæld karamelblandingen over den varme kage og lad den afkøle.
 
Smelt chokolade og fløde over vandbad og fordel over den afkølede kage.

2 kommentarer:

  1. Lige en kage for min mand. Er det saltede eller usaltede peanuts man skal bruge?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er helt almindelige saltede peanuts :-)

      Slet