lørdag den 1. december 2012

Havregrynskugler

Jul er absolut min yndlingstid på året! Jeg går altid og tæller ned til, hvornår jeg kan tillade mig at gå amok med julepynt, -guf og -kalendre, uden at jeg bliver set på med mærkelige øjne af gemalen (og så taler vi ikke om, at jeg så julekalender i august, bare fordi jeg havde lyst).

Jeg ligger stærkt ud med havregrynskugler. Yderst nemt at lave, og selvom det er noget gris at trille kuglerne, så bliver det i den grad opvejet af, at resultatet er jeg-må-have-en-mere-lækkert. Børn vil helt sikkert elske at lave dem - det gjorde min lillesøster og jeg i hvert fald, da vi var børn og stod i køkkenet sammen med mor.

Nogle af ingredienserne er på gefühl, så man bliver nødt til at prøvesmage en gang imellem for at finde den rigtige smag. Men det har nu aldrig været en dårlig ting.


Havregrynskugler

1½ dl. piskefløde eller mælk
250 gram havregryn
250 gram farin
60 gram smeltet smør
50 gram kakao
Mandelessens
Kaffe
Kanel
Kokosmel

Alle ingredienserne blandes, rulles til små kugler og rulles i kokosmel. Stil dem køligt, til de har sat sig og opbevar dem i en tætsluttende beholder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar