søndag den 2. december 2012

Nougatsmåkager

Disse små nougatsmåkager har lige præcis størrelsen til at blive spist i én mundfuld, så der kan hurtigt ryge et par stykker ned efter hinanden uden problemer.

Opskriften er oprindeligt fra Spis Bedre 7/2011, hvor fyldet er med hindbær. Men nougat er nu engang mere julet end hindbær, så derfor har jeg skiftet fyldet ud. Småkagerne er en kende til den søde side - specielt, når der er nougatfyld i - så skær eventuelt lidt ned på sukkeret, hvis du ikke er for meget til det søde.Nougatsmåkager

Cirka 25 stk.

2 dl. hvedemel
½ dl. kartoffelmel
½ knsp. salt
100 gram koldt smør
½ dl. sukker

100 gram nougat

Bland mel, kartoffelmel og salt i en skål. Tilsæt det kolde smør i mindre stykker og smuldr det ud i melblandingen med fingrene. Saml det hurtigt til en dej og ælt sukkeret i. Pak dejen ind i plastikfilm og stil den på køl i cirka ½ time.

Rul dejen ud til 2 mm. tykkelse på et meldrysset bord. Stik cirkler ud på cirka 4 centimeter i diameter. Læg cirklerne på en bageplade med bagepapir. Lav et hul i midten på halvdelen af kagerne. Bag kagerne ved 200 grader i cirka 7 minutter, til de er let gyldne. Afkøl dem på en rist.

Smelt nougaten i en skål over vandbad. Put den smeltede nougat i en sprøjtepose og sprøjt det ud på de kager, som ikke har hul. Læg resten af kagerne ovenpå. Sæt eventuelt på køl, indtil nougaten har sat sig. Opbevar i en lufttæt beholder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar