torsdag den 28. marts 2013

Påskeæg 2013

For nogle uger siden modtog jeg en dejlig pakke fra Odense Marcipan med marcipan, nougat og chokolade. Den pakke kom det helt rigtige sted hen, hvis jeg selv skal sige det! Og når det nu er påske, så er der jo ikke noget, der er mere oplagt, end at lave en påske-guf-pakke til min mor og lillesøster (det, der så ikke kan være i pakkerne, beholder jeg selv!).

Pakken indeholder harernumser, bagt hvid chokolade, nougatæg, hindbær-æg og marcipan/nougatsnurrer. Den bagte hvide chokolade og marcipan/nougatsnurrerne kommer i senere indlæg.

 
 
Hindbæræg
 
Marcipan lægges ud på køkkenbordet. Frysetørrede hindbær kommes op i en si, som du "kværner" dem igennem. Hindbærdrysset æltes ind i marcipanen. Der skal forholdvis meget hindbærdrys til, før det smager af noget, så smag til hen ad vejen. Dyp i chokolade og drys med frysetørrede hindbær.
 
 
Nougatæg
 
Smelt sukker på panden - pas på, det ikke brænder på. Rør mandler i det smeltede sukker, til de er godt dækkede. Læg mandlerne ud på et skærebræt og lad dem køle af. Smelt imens nougaten over vandbad. Hak mandlerne med en savtakket kniv og rør dem i den smeltede nougat. Hæld blandingen i en beholder og sæt den i køleskabet, til blandingen er blevet fast. Form små æg og sæt dem i køleskabet igen, inden de dyppes i chokoladen.
 

 
Marcipan/nougatsnurrer

Start med at lægge både marcipan og nougat i køleskabet et kvarters tid. Brug en ostehøvl til at skære ned langs marcipanen og nougaten. Læg eventuelt flere skiver sammen, så de bliver tykkere. Skær hver skive i tre aflange stykker. Tag ét stykke marcipan og ét stykke nougat og sno dem om hinanden. Nip marcipanen af, når der ikke er mere nougat. Skær eventuelt stykkerne over i to, inden de dyppes i chokolade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar