De tre (små) ændringer, jeg har lavet, er mindre gør og dermed mere hævetid (ellers havde den en tendens til at smage af gær) og smør, der æltes ind i dejen, i stedet for smeltet.
Prøv den! Den er god, snasket, fynsk, og lige som den skal være.
Brunsviger
1 mellemstor bradepande
25 gram gær
50 gram sukker
2½ dl. vand (eventuelt mælk)
450 gram mel
50 gram smør
Fyld
200 gram farin
100 gram smør
Gæren opløses med sukker, vand tilsættes, og melet æltes i. Når dejen begynder at blive fast, æltes smøret med. Dejen hæver i 45 minutter. Derefter fordeles den i en bradepande og stikkes spredt med en gaffel.
Smørret smeltes sammen med farinen. Blandingen smøres på kagen, som prikkes igen. Kagen bages i 15 minutter ved 200 grader. Lad den køle af, men servér den gerne lun.
Den kan holde til næste dag, hvis den pakkes ind i en pose eller lignende, men den begynder at blive kedelig på tredjedagen. Men der er sjældent noget tilbage dér, alligevel...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar