Hvis du ikke kan lide kokos, skal du ikke bage fedtebrødene, for kokos udgør mere eller mindre halvdelen af kagen. Men når det er sagt, så smager de altså godt - specielt med glasur på. Hvis du vil have lidt modspil til de søde småkager, så lav glasuren med citronsaft.
Opbevar kagerne i en tætsluttende kagedåse og kom først glasur på, når de skal spises. Ellers bliver de bløde - men smager stadig godt, skulle jeg hilse at sige.
Fynske fedtebrød
Cirka 50-60 stk.
250 gram kokosmel
250 gram mel
250 gram sukker
1 tsk. bagepulver
250 gram smør
1 æg
Pynt
125 gram flormelis
2 spsk. kogende vand
Kokosmel
Kokosmelet blandes i det sigtede mel med
bagepulver. Sukkeret tilsættes, og smørret hakkes i. Til sidst tilsættes det sammenpiskede
æg. Dejen æltes og rulles aflangt ud. Dejen skal udskæres til mindre trekanter
– ikke for store – og lægges over på en bageplade og bages ved 200 grader i 7-8
minutter. Lad dem køle af.
Når kagerne skal serveres, smørres de med
glasur og drysses eventuelt med kokosmel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar