fredag den 22. marts 2013

Æblecrumble

Når der er X-Factorfinalen, skal der selvfølgelig kage til (der skal ikke så meget til at finde en anledning herhjemme). Jeg havde æbler liggende, som skal bruges til madlavning senere på ugen, og en tærte i ovnen. Som enhver kan regne ud, blev det til æblecrumble bagt på ovnens eftervarme.

Jeg bagte dem i små portionsforme, fordi det ikke skulle være et større kageorgie. Hvis du vil lave dem ekstra velsmagende, så riv noget marcipan og bland det sammen med toppingen. Og så med en klat creme fraiche til, mmm...


Æblecrumble

½ kg. æbler
50 gram smuttede, hakkede mandler (eller med skal, hvis du er doven ligesom mig)
1 spsk. sukker
1 tsk. kanel

75 gram mel
75 gram makronrasp
100 gram smør
3 spsk. sukker

Æblerne skrælles, skæres i både og lægges lagvis med mandler, sukker og kanel i et ovnfast fad. De øvrige ingredienser smuldres sammen. Blandingen fordeles over æblerne. Kagen bages i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter. Serveres lun med iskold cremefraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar