onsdag den 17. oktober 2012

Kaneltrøfler

Bedste-veninde havde 25 års fødselsdag for en uges tid siden, og når man fylder 25, så skal man da have kanel (med mindre man er så smart som undertegnede og gifter sig en måneds tid før). Men det skal selvfølgelig være kanel på den gode måde, hvor man ikke får kylet en pose kanel i ansigtet og kan finde kanel i alle kringlekroge flere uger efter.
 
Og når man nu, som jeg, har en (meget) sød tand, hvad er så mere nærliggende end at lave lidt guf med kanel lige til at sætte tænderne i? I denne omgang handler det om kaneltrøflerne, som blev lavet på en ikke særlig trøffel-agtig måde, da hele molevitten skulle sendes over til Sjælland, og de derfor gerne skulle kunne holde formen undervejs.
 
Derfor har jeg lavet mine trøfler i små konfektforme og uden at rulle dem i kanel (kunne måske godt have drysset noget på øverst, men det ville sandsynligvis være blevet noget rod i pakken), som opskriften fra Mette Blomsterberg egentlig siger. Så trøflerne smager heller ikke voldsomt af kanel, men der er alligevel en lille behagelig eftersmag af krydderiet. Du kan derfor godt lave dem på denne måde og stadig kalde dem kaneltrøfler, men jeg vil bestemt ikke gå af vejen for at lave dem som rigtige trøfler næste gang.
  
 
Kaneltrøfler
 
Cirka 40 stk.
 
Kaneltrøffelcreme
2½ dl. piskefløde
2 kanelstænger
500 gram flødechokolade
1 tsk. smør
 
Overtræk
250 gram flødechokolade
Cirka 3 spsk. stødt kanel
 
Forbered cremen 2-3 timer før den skal sprøjtes ud.
 
Kog piskefløde og kanelstænger kort op og tag massen af varmen. Vent fem minutter og tag så kanelstængerne op.
 
Hak chokoladen fint i mellemtiden og hæld den hakkede chokolade op i en røreskål. Hæld halvdelen af den varme fløde op i midten af chokoladen og rør forsigtigt, til trøffelcremen er homogen og blank.
Tilsæt resten af den varme fløde lidt efter lidt, men i et tempo så massen hele tiden er blank. Tilsæt smørret til sidst (her hældte jeg trøffelcremen direkte op i konfektformene og satte dem på køl og sprang resten over).
 
Dæk den færdige trøffelcreme til med plastic og afkøl ved stuetemperatur i 3-4 timer, til den har sat sig og er sprøjtefast.
 
Herefter kan du enten bruge en sprøjtepose med en glat tyl til at sprøjte trøffelcremen ud i små runde kugler, eller du kan bruge en teske til at trille kugler.
 
Trøffelkuglerne skal tørre ved stuetemperatur i et par timer.
 
Dyp og tril trøffelkuglerne i tempereret flødechokolade og tril til sidst de overtrukne trøffelkugler i stødt kanel.
 
Opbevar kuglerne tildækket ved ca. 10°.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar