Ah, bachelorprojekt er nu overstået, så nu kan der komme ordentlig gang i køkkenet igen.
I weekenden fik jeg lyst til at bage ølkage. Min mor fik et flip med at bage ølkage i start 00'erne, hvor vi ikke rigtig fik andet kage at spise gennem en hel sommer. Og her i weekenden fik den så en revival hjemme hos mig - faktisk har jeg haft gemt hvidtøl fra juleaften sidste år for at bruge dem til at bage kagen af, når lysten meldte sig. Den er uhyggeligt nem at lave, så der er minimal ydelse men maks nydelse.
Krydderierne gør, at den dufter en jul, men den kan nu sagtens spises på alle tider af året. Den er lidt sirupsagtig i smagen og gør sig særdeles godt med et lag smør på. Mmm...
Ølkage
1 flaske hvidtøl
400 gram brun farin
500 gram hvedemel
1 tsk. stødt nellikker
2 tsk. kanel
2 tsk. natron
Bland alle ingredienserne sammen og hæld det hele op i en rugbrødsform på 1½ liter. Bag kagen ved 175 grader i cirka 1½ time. Hold øje med den efter 1 time og et kvarter, og dæk den eventuelt til, så den ikke bliver alt for brændt på toppen. Lad kagen køle af.
Server med koldt smør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar