fredag den 23. marts 2012

Foccacia

Der er jo finale i X-Factor i aften, så der skal lidt ekstra lækkert på bordet til aftensmad - en sucker for let underholdning er man vel.

Én af de bedste - og nemmeste - former for tilbehør, jeg ynder at lave, er foccacia. Det er simpelthen så nemt, for man skal have hænderne minimalt i dejen, og brødet bages i en bradepande, så det skal ikke engang formes. Husk dog, at dejen skal hæve i et par timer, så brødet kan ikke bare smækkes sammen lige inden spisning. Min version stammer fra bladet "Spis Bedre", hvor jeg blot tilføjer nogle krydderier til "toppingen" efter smag.

Brødet kan jo nærmest spises til alt, så det kan med fordel fryses (eventuelt skåret i mindre stykker) og så tages op efter behov.Foccacia

50 gram gær
6 dl. lunkent vand
2 tsk. salt
2 spsk. olie
750 gram hvedemel
2 spsk. olivenolie
2 tsk. saltflager
Eventuelt krydderier/krydderurter - jeg brugte her, udover saltet, tørret timian.

Rør gæren ud i vandet og rør salt, olie og mel i, indtil dejen er løs og jævn. Den skal stadig være klistret. Stil dejen til hævning i 2-3 timer. Dæk en bradepande med bagepapir og hæld dejen deri - brug eventuelt fingrene til at fordele dejen ordentligt ud i hjørnerne. Dryp olivenolien ud over dejen og fordel den med hænderne. Drys salt og eventuelle krydderier/krydderurter udover. Sæt ovnen på 225 grader og lad brødet hæve, mens ovnen bliver varm. Bag brødet i 25-30 minutter. Køl brødet af, inden der skæres af det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar