fredag den 16. marts 2012

Meyers Kaffekage

Kæresten ville gerne have kage med på arbejde i dag, men da jeg har haft sent fri de sidste par dage, måtte kagen ikke være for besværlig at lave. Men den skulle selvfølgelig stadig smage godt! Valget faldt på Meyers Kaffekage fra "Meyers Bageri". Jeg har endnu ikke bogen, men har fundet opskriften i et madblad for et par måneder siden. Og lad mig bare sige, at efter at have smagt kaffekagen, skal jeg helt sikkert ud og investere i bogen og prøve endnu flere opskrifter derfra af.

Kaffen smager kun lige akkurat igennem, men jeg tror heller ikke, at jeg ligefrem lavede en stærk kaffe. Hvis man gerne vil have kagen til at smage mere af kaffe, så skruer man bare op for bønnerne.


Meyers Kaffekage

225 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
25 gram kakaopulver
Lidt salt
150 gram brun farin
100 gram sukker
250 gram blødt smør
Kornene af ½ vaniljestang
4 æg
1½ dl. sødmælk
1 dl. kold kaffe

Glasur
300 gram flormelis
½-1 dl. kold kaffe

Først piskes det bløde smør og sukker sammen, derefter røres ét æg i ad gangen røres, og til sidst røres vanillekorn med. Herefter sigtes alle de tørre ingredienser i dejen, hvorefter mælken og den kolde kaffe hældes i. Vend det hele sammen med et piskeris. Hæld dejen op i en smurt sandkageform og bag i cirka 45 minutter ved 180 grader. Når kagen er kølet af, røres glasuren sammen og fordeles ud over kagen.

1 kommentar:

  1. Det er en super lækker kage, som også gerne bliver serveret herhjemme når der kommer gæster..

    SvarSlet