lørdag den 17. marts 2012

Gulerodsbrød


Sidste år i sommerferien var jeg til middag hos én af mine veninder fra studiet. Som tilbehør til maden fik vi et vildt lækkert gulerodsbrød, som jeg lige siden gerne vil have haft opskriften på - jeg har bare konstant glemt at spørge om den. Lige indtil sidste uge, hvor jeg fik spurgt efter opskriften, og hun derefter afslørede, at den findes i "God mad - Let at lave", som jo står hjemme i mit eget køkken. Så var der ingen slinger i valsen, og jeg brugte en fridag fra studiet fornuftigt og bagte gulerodsbrødet.

Og så lige med smør på, så bliver det næppe bedre...


Gulerodsbrød

1 stk.

2 gulerødder
25 gram gær
2½ dl. lunkent vand
2 spsk. olie
1 tsk. salt
1 æg
100 gram grahamsmel
Cirka 350 gram hvedemel

Mælk og solsikkekerner

Riv gulerødderne groft. Rør gæren ud i lunkent vand, tilsæt de revne gulerødder og de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning et lunt sted i 1 time. Slå dejen ned og form den til et brød. Lad brødet efterhæve i 15 minutter. Pensl med mælk og drys med solsikkekerner. Bag i cirka 35 minutter ved 200 grader.

5 kommentarer:

 1. Pensl med mælk og drys med solsikkekerner. Bag i cirka 35 minutter ved 200 grader. hvor bliver æget af.

  SvarSlet
 2. Det hører under "øvrige ingredienser" længere oppe i opskriften :-)

  SvarSlet
 3. Hvor lang tid kan brødet stå uden at blive tørt? Og er brødet godt svampet? På forhånd tak for svaret!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm, et par dage vil jeg sige. Det bliver jo ikke tørt ligesom bagerbrød, men det bliver bare kedeligt. Til mig er brødet godt blødt, men du kan eventuelt tilsætte flere gulerødder, hvis du kan lide dit brød svampet :-)

   Slet
 4. Rigtig god opskrift. Jeg bager det dog uden æg (da jeg bager det på arbejdet, hvor jeg ikke lige har æg), men til gengæld med lidt mere gulerod, hvor halvdelen er fintrevet. Det giver brødet lidt farve og gør brødet mere frisk.

  SvarSlet