lørdag den 3. marts 2012

Vandbakkels med creme

Kæresten havde i et stykke tid snakket om, at han gerne ville have vandbakkelser - og da der jo var X-Factor i fjernsynet i går, så kunne jeg jo passende lave dem dér.

Da jeg så spurgte, hvad der skulle i de her vandbakkelser, svarede kæresten "ingenting". Argh, det lød nu lige kedeligt nok til min smag. Så i stedet kom der en creme af halv vaniljecreme (fra pakke, puha!) og halv let pisket flødeskum. I mine kom der også en lille klat hindbærmarmelade. Mums!


Vandbakkelser

4 store eller 8 små

40 gram smør
1 dl. vand
50 gram mel
1 æg

Bring smør og vand i kog i en gryde. Tilsæt melet og rør godt rundt, til dejen er glat. Lad dejen køle lidt af. Pisk ægget i dejen.

Sæt dejen på en bageplade - der skal være god afstand, da de flyder lidt ud og hæver meget. Bag dem i 20-30 minutter ved 200 grader midt i ovnen. Åbn ikke ovnen det første kvarter. Hvis du vil tjekke, om vandbakkelserne er færdige, kan du tage en ud - hvis den ikke falder sammen, er de færdige. Falder den sammen, så bag de resterende lidt længere. Tag vandbakkelserne ud af ovnen og klip eventuelt et lille hul i dem, så de ikke bliver bløde.

Klip/skær et hul øverst i vandbakkelserne i fyld cremen i. Læg eventuelt en klat hindbærmarmelade i også.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar