onsdag den 13. juni 2012

Brunsviger med marcipan

I går havde manden i huset fødselsdag, og hvis man ikke kab age kage til en fødselsdag, hvornår skulle man så? Som traditionen i min familie foreskriver, så skal der selvfølgelig brunsviger på bordet.

Jeg har en opskrift fra min mor, som altid er blevet brugt - den er oven i købet engang blevet bagt til én af mine bamser, da den havde 1 års fødselsdag. Der lå en rest marcipan i fryseren, som har kigger på mig, hver gang jeg har åbnet fryseren, så dette var den perfekte mulighed for at få resten brugt. Derfor lavede jeg lidt rettelser til den oprindelige opskrift. Og det kom der et rigtigt godt og snasket resultat ud af.


  
Brunsviger med marcipan

1 mellemstor bradepande

50 gram gær
50 gram sukker
2 dl. mælk
1 æg
1 tsk kardemomme
450 gram mel
50 gram smør

Fyld
200 gram farin
100 gram smør
80 gram marcipan

Gæren opløses med sukker og mælk, æg, kardemomme og mel tilsættes, og deken æltes godt. Når dejen er sammenhængende, æltes smørret i. Lad dejen hæve i 20 minutter. Derefter fordeles den i en bradepande og stikkes spredt med en gaffel.

Riv marcipanen groft. Margarinen smeltes sammen med farinen og den revne marcipan i en gryde. Blandingen smøres på kagen, som prikkes igen.

Kagen bages i 15 minutter ved 200 grader og afkøles inden servering.


2 kommentarer:

  1. Hvis jeg halvere opskriften tror du så det passer med en springform? Eller en lille bradepande på ca. 20 x 30 cm?
    Har selv marcipan liggende nemlig så opskriften er perfekt, men har ikke brug for så meget kage, og har ikke engang plads til at fryse det ned ;0)

    SvarSlet
  2. Jeg vil mene, at du sagtens kan bruge opskriften som den er i en 20x30 bradepande - så bliver den nok bare en smule højere, men jeg tror, den vil blive for lav, hvis du halverer den. Til en springform ville jeg halvere opskriften.

    God appetit :-)

    SvarSlet