onsdag den 27. juni 2012

Chokoladekage med jordbær og kirsebær

Til mandens og svigerfars fødselsdag havde jeg, ud over hindbærrouladen, også lavet macarons og en chokoladekage med jordbær og kirsebær på toppen - en rigtig sommerkage.

Kagen er en fusion mellem to kager, som jeg har fundet i Spis Bedre og Mad!, men det er kun inspirationen, jeg har brugt derfra. Chokoladekagen er fra Mette Blomsterberg, og lemon curden er den samme, som jeg har lavet før.

Kombinationen af den lidt tunge chokoladekage og de søde sommerbær, synes jeg, er rigtig god, og kagen bliver helt sikkert bagt i det lille hjem igen.


Chokoladekage med jordbær og kirsebær

175 gram smør
1 dl. vand
Korn af ½ vaniljestang
300 gram lyst rørsukker
4 æg
200 gram hvedemel
75 gram kakao
1 tsk. bagepulver

Smelt smør og vand i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem sammen med en lille del af sukkeret. Kom vaniljesukker, resten af rørsukkeret og æggene op i en skål og pisk det til en tyk, hvid æggesnaps. Bland mel, bagepulver og kakaopulver sammen og sigt det ned i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen. Hæld til sidst den smeltede smørblanding ned i dejen lidt efter lidt og vend det sammen. Stop, når dejen er ensartet.

Hæld dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden og bag kagen ved 175 grader i 25-30 minutter. Lad kagen køle af.

Kagecreme
2 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. maizena
2½ dl. mælk
½ tsk. vaniljesukker

2 dl. piskefløde

Pisk æg, sukker og vaniljesukker i en tykbundet gryde. Pisk maizena og mælk i. Bring cremen i kog ved konstant piskning. Lad cremen køle af, gerne med husholdningsfilm helt nede ved overfladen, så cremen ikke trækker skind.

Pisk fløden til let flødeskum og vend det forsigtigt sammen med den afkølede kagecreme.

Lige inden serveringen, smører du først et lag lemon curd på den afkølede chokoladekage. Derefter et lag flødeskum (eventuelt blandet op med kagecreme) ovenpå. Afslut med at pynte med jordbær og kirsebær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar