søndag den 17. juni 2012

Mini-bagels med laks

Når jeg nu alligevel var i gang med at lave mini-doughnuts til fødselsdagsbrunchen, kunne jeg lige så godt lave mini-bagels også. Disse blev serveret med røget laks rør med flødeost og purløg, drysset med rødløg. En virkelig god "hapser", som også kan bruges til forret.

Opskriften på bagels er fra Maduniverset, jeg tilsatte blot lidt grahamsmel for at gøre dem lidt mere grove.


Mini-bagels

Cirka 15 stk.

2½ dl. vand
30 gram gær,
2 spsk. olie
2 tsk. salt
50 gram sukker
200 gram grahamsmel
300 gram hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling

Gæren opløses i 2 ½ dl. lunkent vand, og olien tilsættes. Tilsæt olie, salt og sukker. Ælt de to meltyper ind i dejen. Lad dejen hæve i 45 minutter.

Del dejen i 12 stykker og form dem til boller. Lad dem efterhæve i 15 minutter og varm maskinen op imens. Lav et hul i hver bolle og læg dem ned i formene. Bag i cirka 8-10 minutter (lav en test først, så du er sikker på tiden).

Køl bagelsene af og server dem med røget laks skåret i mindre stykker, rørt med flødeost og purløg og drysset med rødløg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar