onsdag den 13. juni 2012

Blomkåls-tzatziki

Én af mine yndlingstilbehør til aftensmaden kan findes i "Meyers Salatværksted", men det skal da ikke være en undskyldning for at dele den her.

Det er blomkåls-tzatziki, og jeg er simpelthen faldet for blomkålet, som giver bid til retten krydret med hvidløget, som giver tzatziki-smagen. Opskriften er oprindeligt med græsk yoghurt, men det har jeg aldrig i huset, så derfor plejer jeg at bruge creme fraiche; uden problemer i øvrigt.


Blomkåls-tzatziki

1 blomkålshoved
Salt
1 pundt purløg
2½ dl. creme fraiche (eller græsk yoghurt)
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
Peber

Fjern bladene fra blomkålen og skyl den grundigt. Del den i mindre buketter og blanchér dem kort (30 sekunder) i kogende vand med salt. Køl hurtigt buketterne ned med koldt vand.

Skær purløget fint og pres hvidløget. Bland det hele sammen med creme fraichen og olivenolien. Vend blomkålsbuketterne sammen med dressingen og smag til med salt og peber.

Rist eventuelt nogle solsikkekerner (eller græskarkerner) på panden og top med dem og resten af purløget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar