Som altid, når man er til middag hos mig, er desserten i fokus, for det er den del af middagen, jeg selv glæder mig mest til. Denne gang valgte jeg at lave en citrontærte med marengslåg - en klassiker i mit køkken; kombinationen af den sure citron og den søde marengs går man aldrig galt i byen med.
Mit marengslåg fik dog et par sekunder for meget inde i ovnen (sådan kan det gå, når man samtidig skal finde glas frem til Asti'en), men det påvirkede nu ikke smagen.
Citrontærte med marengslåg
Tærtedej
150 gram smør, skåret i firkanter
225 gram mel
1 nip salt
75 gram flormelis
Cirka 4-5 spsk. vand
Citroncreme
3 økologiske citroner
100 gram smør
150 gram flormelis
15 gram majsstivelse
3 æg, pasteuriserede
Marengs
4 æggehvider, pasteuriserede
180 gram flormelis
Tærtedej
Bland smør og mel i en skål og smuldr smørret ud i melet. Tilsæt salt og flormelis og derefter det kolde vand lidt ad gangen, til dejen hænger sammen. Saml hurtigt ingredienserne til en jævn dej uden at ælte for meget. Pres den ud i en tærteform og stil derefter formen på køl i mindst ½ time. Prik i bunden med en gaffel og bag ved 180 grader i 30 minutter.
Citroncreme
Riv skallen af én citron og pres saften af alle tre. Smelt smørret med flormelis, citronsaft og -skal i en gryde og lad det koge i fem minutter. Pisk majsstivelse sammen med de tre hele æg. Tag gryden af varmen og rør citronmassen sammen med æggene. Hæld cremen på tærtebunden og bag tærten ved 180 grader i 5-10 minutter, til cremen har sat sig.
Marengs
Pisk flormelis og æggehvider sammen i en skål. Pisk rigtig godt, til massen bliver træg og fast i det. Kom marengsen i en sprøjtepose. Fordel marengsen over citrontærten og bag den i 1-2 minutter under grill i ovnen, til marengsen får lidt farve.
Server gerne tærten lun.
Hvor mange personer svarer opskriften til? VH. Amalie
SvarSletEn 6 personer, vil jeg mene - så kan de få et pænt stykke hver. 8 personer, hvis der serveres andet til .-)
Slet