Opskriften er fra Mad! (03/2011), og min eneste anke er, at saft fra én citron på ingen måde er nok til at røre en glasur. Men det løses jo ganske nemt med lidt kogende vand.
Citronkage med citronglasur
125 gram blødt smør
225 gram sukker
3 æg
200 gram hvedemel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
Skal fra 1 citron, usprøjtet
1 1/4 dl. mælk
Glasur
300 gram flormelis
Skal og saft fra 1 citron
Kogende vand
Pisk sukker, smør og æg sammen. Sigt mel, bagepulver og natron ned i blandingen. Tilsæt citronskal og mælk, pisk til dejen er ensartet. Hæld dejen ned i en springform bekædt med bagepapir og bag kagen ved 150 grader i cirka 60 minutter. Afkøl kagen.
Bland ingredienserne til glasuren og hæld den ud på den afkølede kage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar