lørdag den 28. april 2012

Bryllupskagerne

Jeg synes da forøvrigt ikke, at I skal snydes for billeder af det flotte kagebord, vi havde til brylluppet. Jeg kan 100% ærligt sige, at det hele smagte virkelig godt! Men jeg er jo også en kage-gris, så det ville næsten være mærkeligt, hvis jeg sagde andet.

Vores bryllupskage(r) lavet af Odense Chokoladehus, som også lavede den fine bryllupsfigur, som står forrest. Det var en bund af chokoladekage, et tyndt lag af chokoladecrunch og et tykt lag af creme a la Sarah Bernard - sådan lige husket på stående fod (eller siddende numse). Dekorationen var macarons, tynde kiks (tror det var pistacie, der var drysset ovenpå) og chokoladestykker og -stænger. Det var bare godt på alle planer, og der ligger en kage i fryseren, som skal spises på vores 1-års bryllupsdag. Glæder mig allerede!


Close-up af én af bryllupskagerne. Den ser bestemt ikke dårligere ud tæt på.


Et close-up af den fine topfigur.


Et billede af det samlede bord, hvor mine kager også var på. De skulle egentlig først være serveret til kaffen efter maden, men jaja, de kunne da fjernes igen, og så var skaden heller ikke større. Mine kager var mudcake, citronmuffins og macarons.

Billederne er taget af Angelina Devine fra Pink Studio, som var så sød at være vores fotograf hele dagen. Ligesom kagerne kan hun kun anbefales.

Festen blev holdt på Havnens Gourmet i Åsum ved Odense - professionelle folk, flotte lokaler og virkelig god mad.

torsdag den 26. april 2012

Citronmuffins med marengs

Tredje og sidste kager-til-bryllup-indlæg. Den sidste kage, jeg valgte at bage, var muffins - nærmere bestemt citronmuffins. Tanken bag dem var, at de ville være et lidt frisk indslag mellem den tunge mudcake og de søde macarons.

Selv det nu engang er muffins, og der derfor er masser af smør og sukker i, så smager de alligevel dejligt af citron. Og så er de luftige og ikke nogen tung sag.

Jeg valgte at pynte muffinsene med italiensk marengs, sprøjtet ud i en lille dut oven på, og derefter giver marengsen en tur med bundselbrænderen. En rigtig god idé, som også så rigtig godt ud - men det fungerede knapt så godt med sølvpapir, blæsevejr og køretur, da de skulle transporteres hen til feststedet. Sølvpapiret valgte simpelthen at tage fat i marengsen og hive den med op. Men når musikken spiller, så er der ingen, der ligger mærke til det - og lige på det tidspunkt var jeg en kende træt af de kager, så jeg var glad for bare at kunne aflevere dem.


Citronmuffins

Cirka 12 stk.

125 gram blødt smør
125 gram rørsukker
3 æg
125 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
Revet skal af en økologisk citron
1 spsk. friskpresset citronsaft
Korn fra ½ vaniljestang

Rør smør og rørsukker til en lys og luftig masse. Tilsæt æggene ét ad gangen under fortsat piskning. Tilsæt derefter hvedemel, bagepulver, citronskal og vaniljekorn og rør det sammen. Kom dejen i muffinsforme og bag dem ved 180 grader i ca. 15-18 minutter.

Italiensk marengs
4 æggehvider
200 gram sukker
1 1/4 dl vand

Varm sukker og vand langsomt op til 120 grader. Undgå at røre for meget i det, da det kan danne krystaller. Imens piskes æggehviderne stive - der kan eventuelt tilsættes lidt vaniljesukker. Når sukkerlagen er varmet op, hældes den langsomt ned til æggene, mens du fortsat pisker. Fortsæt med at piske, til marengsen er kold - mærk efter på skålen, den må ikke være varm.

Put marengsen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på muffinsene. Giv den en tur med bundselbrænderen - pas på ikke at brænde muffinsformene - og server.

onsdag den 25. april 2012

Mudcake

Så er det tid til anden omgang af kagerne fra brylluppet. Denne gang er det mudcaken, som er i spotlight - og ja, det er endnu en Mette Blomsterberg-opskrift. Jeg havde en utrolig dårlig hukommelse, da jeg skulle handle ind til kagen, så jeg fik aldrig købt den lyse chokolade, som opskriften siger, men derimod mørk - og rigtig mørk - chokolade. Det på trods af, at jeg lige havde kigget på huskesedlen, men så langt rakte korttidshukommelsen åbenbart ikke.

Mudcaken har en virkelig god smag af chokolade, men hindbærsylten giver god balance, så det ikke bare er chokolade med chokolade. Det er dog stadig en ret tung sag, som du nok ikke kan spise ret mange stykker af på én gang - men til gengæld er den rigtig god med et glas kølig asti ved siden af.

Bundene i opskriften virkede slet ikke for mig; de smuldrede, når de skulle ud af formen, og én af dem blev slet ikke bagt inden i. Så for at have noget stabilt at bygge kagen op på, bagte jeg en almindelig lys lagkagebund, som blev lagt i bunden. Smuldrebundene havde trods alt ikke smuldret så meget, at de ikke kunne ligge mellem lagene, og de giver nu en anden smag i kagen, end almindelig lagkagebunde gør.

Jeg har desværre ikke nogle billeder af kagen inden i, men det er lyse
og mørke bunde med chokoladeganache imellem - det er der vist ikke noget revolutionært i
rent udseende-mæssigt.

Mudcake

Bunde
150 gram hvid chokolade
½ stk. vaniljestang
250 gram smør
2 ½ dl. mælk
440 gram sukker
2 æg
300 gram mel
1 tsk. bagepulver
40 gram kakao

Hindbærsylt
½ stk. vaniljestang
50 gram sukker
125 gram hindbær

Chokolade ganache
600 gram lys chokolade
7 dl. piskefløde

Bunde
Den hvide chokolade hakkes fint og kommes op i en skål. Vaniljestangen flækkes på den lange led, og kornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen med noget af sukkeret. Vaniljesukkeret, den tomme vaniljestang, smør, mælk og sukker varmes op til cirka 80 grader og tages af varmen.

Halvdelen af den varme blanding hældes over den finthakkede chokolade, rør med en ske, til massen bliver blank. Tilføj langsomt resten af den varme blanding. Massen afkøles til stuetemperatur, hvorefter æggene piskes i ét ad gangen. Mel og bagepulver blandes og sigtes ned i dejen. Det hele blandes forsigtigt sammen. Fordel halvdelen af dejen i  en smurt springform.

Sigt kakaoen ned i den resterende dej, rør det godt sammen og fordel også denne dej i en smurt springform.

Begge bunde bages ved 165 grader, til de giver efter ved let tryk - cirka 30 minutter - afkøles og tages ud af formene.

Hindbærsylt
Vaniljestangen flækkes på den lange led, og kornene skrabes ud med en lille kniv og blandes med noget af sukkeret. Vaniljesukkeret, den tomme vaniljestang, sukker og hindbær koges ved middel varme i cirka 6-8 minutter til en tyk sylt. Sylten afkøles helt.

Chokoladeganache
Den lyse chokolade hakkes fint og kommes op i en skål. Fløden opvarmes til cirka 80 grader, og gryden tages af varmen. Halvdelen af den varme fløde hældes over chokoladen, og der røres godt med en ske eller en dejskraber, til massen bliver blank. Tilføj langsomt resten af den varme fløde og rør igen godt, til ganachen er homogen og blank.

Put 1/3 af ganachen i en skål for sig; den skal bruges til at smørre kagen op med.
De afkølede bunde deles, så der i alt er fire bunde. Læg først en af de to mørke bunde i en rengjort springform og fordel 1/3 af "indlægs"ganachen, så det dækker hele bunden. Halvdelen af hindbærsylten fordeles herpå. En af de lyse bunde lægges ovenpå og trykkes let fast. Endnu 1/3 af "indlægs"ganachen smøres jævnt ud på bunden. Gentag processerne endnu en gang. Kagen stilles i køleskabet til næste dag.

Den iskolde kage tages ud af springformen. Smør kagens top og sider jævnt op med al "overtræks"ganachen. Lun eventuelt palettens blad med en bundselbrænder for at kunne stryge cremen fuldstændig glat op.

mandag den 23. april 2012

Macarons med karamelcreme

Der blev holdt bryllup her i weekenden - jo jo, jeg er skam en gift kvinde nu...

Og man kan jo ikke holde bryllup uden kage! Jeg havde overvejet at lave bryllupskagen selv, men bestemte mig alligevel for, at det havde jeg nok ikke nerverne til i sidste ende. I stedet kastede jeg mig over kagerne, som vi skulle have til kaffen, for der var trods alt lidt mindre præstationsangst over det.

Det her er så del I i serien om kagerne til kaffen: Macarons med karamelcreme. Jeg har gjort macaronsene røde, men det har nu ikke noget med smagen at gøre. Det blev gjort, fordi de ellers ville blive kedelige grå, og det var trods alt ikke så festligt. Put eventuelt noget kakaopulver i, hvis du ikke vil bruge farve. Og så har jeg brugt halvt mandelmel, halvt kokosmel, men kokosen kan selvfølgelig erstattes helt af mandelmel.

Opskrifterne er fra Mette Blomsterberg, hvor jeg har ændret lidt i mængderne.


Macarons

Cirka 60 stk.

8 bægre pasturiserede æggehvider
800 gram flormelis
200 gram fintblendede mandler
200 gram kokosmel
60 gram mel
Eventuelt 60 gram kakaopulver eller farve

Æggehvider og flormelis piskes luftigt til en tyk og sej konsistens. Fintblendede mandler, kokos og mel blandes og røres godt sammen med de piskede hvider. Du må gerne slå noget af luften ud af massen.
Massen kommes i en sprøjtepose med en glat tyl og sprøjtes ud på bagepapir i cirka 120 lige store flade toppe, ca. 3 cm. i diameter. De flade toppe lufttørrer i 1 time, inden de kommes i ovnen.

Bages ved 150 grader i 30 minutter. Macaronsene afkøles helt ved stuetemperatur.

Vend halvdelen af bundene om og sprøjt karamelcremen på. Slut med en bund ovenpå. Tryk let så toppene fæstner til cremen.

Karamelcreme

Karamelsirup
125 gram sukker
½ dl vand

Smelt sukkeret til gylden karamel i en kasserolle. Når alt sukkeret er smeltet, slukkes du for blusset. Tilsæt vandet. Pas på, for det vil bruse kraftigt op. Tænd efter et par minutter blusset igen på middel varme. Lad det småsimre i ét minut og tag det så af varmen. Køl siruppen ned ved stuetemperatur og dæk den til med husholdningsfilm.

Karamelcreme
3 blader husblas
4 dl. piskefløde
¾ af den afkølede karamelsirup

Læg husblassen i blød i en ½ liter koldt vand i ½ time. Kom fløden i en lille gryde og bring den næsten op til kogepunktet, og tag så gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand og kom den direkte op i den varme fløde. Pisk godt og passér fløden gennem en sigte over i en ren skål, så du er sikker på, der ikke kommer klumper af husblas med.

Tildæk cremen med husholdningsfilm. Læg husholdningsfilmen helt ned til cremen, så der ikke dannes kondens. Nedkøl cremen helt i køleskabet i minimum to timer - gerne til næste dag.

Pisk den kolde creme op med en håndmikser, vend karamelsiruppen i og sprøjt den ud på macarosene.

fredag den 20. april 2012

Påskekringle

Jeg synes, kringle er så hyggeligt; det er kun noget, jeg får nede ved min mormor og morfar, så det er sikkert derfra jeg har de associationer. Men nu var det tid til, at jeg selv ville prøve at bage en kringle, for hvor svært kan det lige være? Og når det nu lige har været påske, så er det stadig ikke for sent at bage en påskekringle.

Og det er ikke særlig svært, skulle jeg hilse og sige. Opskriften er fra Odense Marcipan, og det eneste, jeg har ændret, er, at jeg ikke har puttet appelsinskal i, og så lavede jeg selv appelsinmarmeladen.

Appelsinmarmeladen fungerer rigtig godt med den søde remonce - og så tror jeg, at kæresten var glad for for en gangs skyld at få en kringle, hvor der ikke var rosiner i.


Påskekringle

1 stk.

1 dl. mælk
125 gram smør
2 spsk. sukker
50 gram gær
2 æg
Cirka 400 gram hvedemel

Remonce
75 gram smør
75 gram sukker
100 gram marcipan
3 spsk. appelsinmarmelade

Sammenpisket æg
Hakkede mandler/mandelflager

Smelt smørret i en gryde, hæld mælk og sukker i, rør godt og lad det afkøle. Smuldr gæren i en skål, hæld smørblandingen i og rør gæren ud. Tilsæt æg og rør dem ud. Tilsæt mel lidt efter lidt, til dejen er blød og smidig. Lad den hæve i 45 minutter.

Rør marcipan, smør og sukker sammen til en cremet remonce. Rul dejen ud til en firkant på cirka 30x40 centimeter. Smør marmeladen ud i en lang stribe midt på firkanten, smør remoncen ud ovenpå. Skær brede strimler på hver side af fyldet med cirka to centimeter ind til fyldet. Flet strimlerne ind over fyldet – skiftevis højre og venstre. Klem enderne sammen og læg kringlen over på en bageplade. Pensl med sammenpisket æg og drys med mandler. Lad kringlen hæve i 45 minutter.

Bag ved 180 grader i 25 minutter. Afkøl kringlen, men server den gerne, mens den er lun.

tirsdag den 17. april 2012

Smørbagte kanelsnegle

Min madpakken er sjældent særlig inspirerende; ofte består den bare af rugbrød, som jeg stædigt hænger fast ved, selvom det egentlig er lidt kedeligt. Og når jeg pendler frem og tilbage fra Odense til Ballerup næsten hver dag, så er det ikke altid jeg gider at stå om aftenen og lave spændende mad. Det nemmeste er, når det bare kan tages op af fryseren.

Og derfor er der ofte noget sødt med i madpakken, da det kan bages i store portioner og fryses ned. Så skal det bare tages op aftenen før, eller inden jeg tager afsted.

Sidst, der skulle bages til madpakken, faldt valget på Mette Blomsterbergs smørbagte kanelsnegle. Og ja, man skal i hvert fald ikke være fedtforskrækket med de her snegle. Der står i opskriften, at de skal bages i små forme - det undlod jeg, da det ikke plejer at være et problem, når jeg ellers bager kanelsnegle, men denne gang med det resultat, at rigtig meget af smørret var løbet ud af sneglene. Så har du små forme, vil jeg anbefale, at du bruger dem.

Ellers smager sneglene rigtig godt, og de bliver helt klart højdepunktet i de næste par madpakker.


Smørbagte kanelsnegle

20 stk.

Gærdej
3 dl. sødmælk
50 gram gær
4 stk. store æg
1 stk. korn fra en vaniljestang
1 spsk. stødt kanel
1 spsk. stødt kardemomme
1 spsk. stødt ingefær
100 gram rørsukker
½ spsk. groft salt
200 gram blødt smør
Hvedemel

Remonce
250 gram blødt smør
200 gram rørsukker
2 spsk. stødt kanel
2 stk. æggeblommer til pensling

Neutral olie til at smøre formene

Gærdej
Gæren smuldres i en stor skål og blandes med æg, vanilje, kanel, kardemomme, ingefær og rørsukker. Lun sødmælken og hæld den ned til gæren og krydderierne. Bland lidt mel med saltet og tilsæt det til mælkeblandingen. Tilsæt smørret og mere mel og ælt det hele til en glat og smidig dej. Ælt dejen op til en stor kugle, der lægges i mel på bordet.

Når dejen har hvilet ca. 15 minutter, udrulles den i et kvadrat på ca. 50 x 40 centimeter.

Remoncen
Pisk smørret godt med rørsukker og stødt kanel. Stryg remoncen ud over hele dejen med en palet og rul dejen sammen som en roulade på den smalle led.

Smør lave aluminiumsforme på cirka 6 centimeter i diameter med neutral olie. Skær rouladen i 1½ cm. tykke skiver. Læg straks skiverne i de smurte forme. Sneglene skal nu hæve lunt på en bageplade, til de er hævet til næsten dobbelt størrelse - omkring 35 minutter.

Sneglene pensles med sammenpiskede æggeblommer. Bages ved 185 grader i 15-18 minutter, til de er let gyldne.

mandag den 16. april 2012

Bagt ananas og citronsorbet

Nogle gange kan rester godt blive en helt god dessert - og uden man behøver bevæge sig udenfor en dør. Sådan var det, da jeg for et par aftener siden lavede citronsorbet og bagt ananas. Citronerne og ananasen skulle snart bruges, og resten af ingredienserne er nogle, som jeg altid har i skabene. Citronsorbeten er fra bogen "Vidunderlige Isvariationer", hvor jeg blot udelod basilikummen.

Sorbeten skaber en god kontrast til ananasen, som bliver lige en tand sødere, end den i forvejen er, når den bliver bagt. Alternativt kan man også servere vanlijeis til.


Citronsorbet
3 citroner
125 gram sukker
2½ dl. vand
1 æggehvide

Vask den ene citron og skræl den. Læg skrællerne op i en gryde sammen med vand og sukker. Lad det koge op og lad det derefter simre i fem minutter. Køl blandingen af. Pres de tre citroner og hæld citronsaften op i det afkølede sukkervand. Giv det en tur på ismaskinen (eller put det i fryseren i fem timer, hvor du rører i det jævnligt). Pisk æggehviden sammen med et nip salt, vend det i sorbeten og rør det til en ensartet masse. Giv igen sorbeten en tur på ismaskinen og put det i fryseren, til sorbeten til bruges.

Bagt ananas
½ ananas
Vaniljesukker
Eventuelt cognac

Skær ananasen i tykke skiver, skær "stammen" i midten ud. Læg skiverne i et fad, drys vaniljesukker over og eventuelt noget cognac. Sæt ananasen i ovnen ved 250 grader i 12-15 minutter.

onsdag den 11. april 2012

Påskeæg 2012

Jaja, påsken er overstået, men vi skulle nå så mange ting i påsken, at jeg først nåede at lave påskeæg i mandags - og altså først når at lægge dem op på bloggen nu.

Der er ikke noget revolutionerende over æggene; de er alle overtrukket med mørk chokolade og er henholdsvis med lemon curd, Baileys og drysset med nøddekrokant og appelsinmarmelade med et mønster af lys chokolade.



Nøddekrokant er bare sukker smeltet på en pande og derefter hasselnødder, som røres godt rundt i sukkeret, så de hænger sammen. Køl det af og hak det i mindre stykker.

mandag den 9. april 2012

Appelsinmarmelade

Nogle gange i bagværk indgår der ingredienser, som vi normalt ikke spiser herhjemme, og så skal de ofte bruges i så små mængder, at det vil være spild af penge at købe det i et supermarked, da der så ville være en masse spild.

Sådan forholder det sig med et bagværk, som jeg skal lave senere på ugen (cliffhanger), hvor der skal appelsinmarmelade i. Det spiser vi ikke rigtig og da slet ikke så meget, at det vil kunne betale sig at købe et helt glas, da der kun skal bruges en lille smule i bagværket - i stedet er der kun udgiften til tre appelsiner.

Ergo, lavede jeg det selv, så der (forhåbentlig) ikke går noget til spilde.


Appelsinmarmelade
½ lille glas - ja, det er et mærkeligt mål...

3 usprøjtede appelsiner
Saft af ½ citron
3 dl. vand
½-1 dl. sukker

Skær skrællen af appelsinerne, så der kommer mindst muligt af den hvide hinde med. Put skrællerne op i en gryde. Skær derefter appelsinfileterne ud - gør det gerne over gryden, så eventuelt spildt saft ikke går til spilde. Hæld vandet i gryden og bring det hele i kog. Lad det småkoge i cirka 40 minutter. Blend blandingen. Kom det tilbage i gryden, kom sukker i (smag eventuelt til efterhånden, så det ikke bliver for sødt) og lad det koge i cirka 10 minutter. Herefter burde marmeladen være blevet tyk nok og kan hældes på et skoldet glas. Opbevar i køleskabet.

Hvis du vil tjekke, om marmeladen er færdig, så hæld en smule op på en tallerken, stil den i køleskabet, og hvis du, når klatten er blevet kold, kan lave en linje igennem den, uden at siderne flyder sammen, så er marmeladen færdig.

søndag den 8. april 2012

Vaniljemuffins med lemon curd

Yes, jeg havde jo stadig noget af der der lemon curd tilbage, og jeg tænkte, at det ville gøre sig godt ovenpå en muffin, hvor det kunne gove noget surligt modspil til de ofte lidt søde kager.

Som sagt, så gjort - det blev til vaniljemuffins, som fik en klat lemon curd, da de var kølet af. Hvis muffinsene ikke skal spises med det samme, så vil jeg anbefale at vente med at komme lemon curden på, da den jo ikke stivner og gerne render ned ad siderne. Opskriften på vaniljemuffins er egentlig fra "Den store Fødselsdagsbagebog" fra Amo, men jeg brugte en halv vaniljestang i stedet for vaniljesukker - det er vel ikke vaniljemuffins for ingenting.



Vaniljemuffins

Cirka 10 stk.

100 gram smør
125 gram sukker
3 æg
½ vaniljestang
Revet skal af 1 citron
200 gram hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
½ dl. mælk

Pisk smør og sukker hvidt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem dem. Pisk vanilje og citronskal i. Bland mel, bagepulver og salt og rør det i dejen. Tilsæt mælken. Fyld muffinsforme med dejen og bag dem ved 180 grader i cirka 18-20 minutter. Put lemon curd på de afkølede kager, når de skal spises.

fredag den 6. april 2012

Banankage med After Eight

Jeg havde nogle bananer til overs, fra da jeg lavede frugtsalat, og de var efterhånden nået det der brune stadie, hvor jeg ikke bryder mig om at spise dem.

Så hvad andet var der at gøre end at lave banakage? Hvilken timing, som slet ikke var planlagt... Der lå nogle After Eight-chokolader og kiggede på mig på bordet, så jeg besluttede, at de ligeså godt kunne indgå i kagen. Opskriften er fra "God mad - let at lave", jeg brugte bare lidt færre bananer og tilføjede After Eighten - og skar derfor lidt ned på sukkeret.

Nej, det var ikke meningen, at der skulle komme et ansigt i kagen - men fint så det ud.

Banankage

2 bananer
½ dl. kaffe
150 gram blødt smør
180 gram sukker
3 æg
300 gram hvedemel
1½ tsk. bagepulver

Mos bananerne sammen med kaffen. Rør smør og sukker sammen og tilsæt æggene ét ad gangen. Rør godt mellem hvert æg. Bland mel og bagepulver sammen og rør det i dejen. Tilsæt de mosede bananer. Hæld lidt dej i bunden af en rugbrødsform, læg lidt After Eight ovenpå. Hæld dej ovenpå igen og læg igen et lag After Eight. Hæld den sidste dej i. Bag kagen ved 175 grader i cirka 55 minutter på én af de nederste ribber i ovnen. Overtræk eventuelt den afkølede kage med glasur.

mandag den 2. april 2012

Pandekager med lemon curd

Dengang, det var varmt - ja altså dér for et par uger siden - der gik kæresten og jeg helt amok med at købe is. Og af en eller anden grund fik vi også købt vaniljeis. Jeg kan godt lide tanken om en rigtig lækker fløde-vaniljeis, men jeg ender altid med at blive skuffet over de varianter, der kan købes i supermarkederne. Næh, så hellere chokoladeis, det kan man dårligt gå galt i byen med.

Så den der vaniljeis lå og gloede på mig nede i fryseren, hver gang jeg åbnede den. Så da vi skulle have pandekager i går, tog jeg chancen for at få den udryddet. Fordi jeg heller ikke er vild med ren vaniljeis i pandekager, så var dette jo en oplagt mulighed for at få afprøvet at lave lemon curd, som jeg har haft i tankerne i noget tid nu, efter jeg så opskriften på Himmelske Kager. Og lad mig sige, at pandekager, vaniljeis og lemon curd går rigtig godt sammen; det syrlige, det søde - yum yum.

Og så har jeg i øvrigt skumle planer med den resterende lemon curd, som kommer op i løbet af påsken...



Lemon Curd

Cirka ½ liter

3 citroner (det burde svare til ca. 2 dl., men jeg fik knap 1 dl. ud af det - men tror også det var blevet for surt med to hele dl.)
75 gram smør
2 æg
200 g sukker

Riv skallen af de vaskede citroner på den fine side af rivejernet. Pres derefter saften ud af frugterne. Kom skal og saft af citronerne i en gryde sammen med æg, sukker og smør. Pisk massen godt igennem og pisk over svag varme, til smørret smelter, og massen begynder at tykne. Rør grundigt og gerne hele tiden, til massen bliver helt tyk, og temperaturen når over de 75 grader (hvilket er påkrævet, når der anvendes æg). Hæld straks smørret på skoldede glas, luk glassene og opbevar dem på køl. Smørret tykner endnu mere, når det køles.