mandag den 9. april 2012

Appelsinmarmelade

Nogle gange i bagværk indgår der ingredienser, som vi normalt ikke spiser herhjemme, og så skal de ofte bruges i så små mængder, at det vil være spild af penge at købe det i et supermarked, da der så ville være en masse spild.

Sådan forholder det sig med et bagværk, som jeg skal lave senere på ugen (cliffhanger), hvor der skal appelsinmarmelade i. Det spiser vi ikke rigtig og da slet ikke så meget, at det vil kunne betale sig at købe et helt glas, da der kun skal bruges en lille smule i bagværket - i stedet er der kun udgiften til tre appelsiner.

Ergo, lavede jeg det selv, så der (forhåbentlig) ikke går noget til spilde.


Appelsinmarmelade
½ lille glas - ja, det er et mærkeligt mål...

3 usprøjtede appelsiner
Saft af ½ citron
3 dl. vand
½-1 dl. sukker

Skær skrællen af appelsinerne, så der kommer mindst muligt af den hvide hinde med. Put skrællerne op i en gryde. Skær derefter appelsinfileterne ud - gør det gerne over gryden, så eventuelt spildt saft ikke går til spilde. Hæld vandet i gryden og bring det hele i kog. Lad det småkoge i cirka 40 minutter. Blend blandingen. Kom det tilbage i gryden, kom sukker i (smag eventuelt til efterhånden, så det ikke bliver for sødt) og lad det koge i cirka 10 minutter. Herefter burde marmeladen være blevet tyk nok og kan hældes på et skoldet glas. Opbevar i køleskabet.

Hvis du vil tjekke, om marmeladen er færdig, så hæld en smule op på en tallerken, stil den i køleskabet, og hvis du, når klatten er blevet kold, kan lave en linje igennem den, uden at siderne flyder sammen, så er marmeladen færdig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar