torsdag den 26. april 2012

Citronmuffins med marengs

Tredje og sidste kager-til-bryllup-indlæg. Den sidste kage, jeg valgte at bage, var muffins - nærmere bestemt citronmuffins. Tanken bag dem var, at de ville være et lidt frisk indslag mellem den tunge mudcake og de søde macarons.

Selv det nu engang er muffins, og der derfor er masser af smør og sukker i, så smager de alligevel dejligt af citron. Og så er de luftige og ikke nogen tung sag.

Jeg valgte at pynte muffinsene med italiensk marengs, sprøjtet ud i en lille dut oven på, og derefter giver marengsen en tur med bundselbrænderen. En rigtig god idé, som også så rigtig godt ud - men det fungerede knapt så godt med sølvpapir, blæsevejr og køretur, da de skulle transporteres hen til feststedet. Sølvpapiret valgte simpelthen at tage fat i marengsen og hive den med op. Men når musikken spiller, så er der ingen, der ligger mærke til det - og lige på det tidspunkt var jeg en kende træt af de kager, så jeg var glad for bare at kunne aflevere dem.


Citronmuffins

Cirka 12 stk.

125 gram blødt smør
125 gram rørsukker
3 æg
125 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
Revet skal af en økologisk citron
1 spsk. friskpresset citronsaft
Korn fra ½ vaniljestang

Rør smør og rørsukker til en lys og luftig masse. Tilsæt æggene ét ad gangen under fortsat piskning. Tilsæt derefter hvedemel, bagepulver, citronskal og vaniljekorn og rør det sammen. Kom dejen i muffinsforme og bag dem ved 180 grader i ca. 15-18 minutter.

Italiensk marengs
4 æggehvider
200 gram sukker
1 1/4 dl vand

Varm sukker og vand langsomt op til 120 grader. Undgå at røre for meget i det, da det kan danne krystaller. Imens piskes æggehviderne stive - der kan eventuelt tilsættes lidt vaniljesukker. Når sukkerlagen er varmet op, hældes den langsomt ned til æggene, mens du fortsat pisker. Fortsæt med at piske, til marengsen er kold - mærk efter på skålen, den må ikke være varm.

Put marengsen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på muffinsene. Giv den en tur med bundselbrænderen - pas på ikke at brænde muffinsformene - og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar